SCHIPHOL, 25 juni 2019 – Independent World Services B.V. (IWS) heeft per 1 september 2019 een huurovereenkomst gesloten voor de laatst beschikbare unit van ruim 8.000 m2 in AMS Cargo Center op Schiphol Logistics Park. Hierdoor is het multi-tenant warehouse van in totaal ca. 34.000 m2 volledig verhuurd.

Independent World Services (IWS) is een bestaande huurder in AMS Cargo Center en breidt door aanhuur van deze laatste unit uit tot ruim 17.000 m2. IWS biedt o.a. oplossingen voor buitenlandse partijen die overwegen uit te wijken naar Nederland vanwege de naderende Brexit. IWS werft personeel aan via haar eigen uitzendbureau Neutral Freight Academy, waarbij tevens gebruik gemaakt kan worden van de bestaande douanevergunning. Hierdoor is de tijd die een dergelijk bedrijf nodig heeft om dergelijk factoren te implementeren aanzienlijk korter. De uitbreiding zal met name gebruikt gaan worden voor bestaande klanten, zoals Neele-Vat Air B.V. en de Britse partij RIF Worldwide Plc. Deze laatste partij heeft als gevolg van de Brexit ervoor gekozen om de samenwerking met IWS te intensiveren.

Momenteel zijn aan de overzijde van AMS Cargo Center de bouwwerkzaamheden AMS Cargo Center II in volle gang met als doel deze begin december op te leveren. AMS Cargo Center II betreft een Breeam ‘Very Good’ distributiecentrum van in totaal ca. 32.000 m2, onderverdeeld in zeven individuele units variërend in grootte vanaf ca. 3.600 m2. De eerste huurder – Rutges Cargo Europe en JM Logistics – is reeds gecontracteerd en omvat 6.000 m2.

De locatie is uitstekend bereikbaar en goed zichtbaar vanaf de autosnelweg A4 (Amsterdam – Den Haag). Het cargo platform van Amsterdam Airport Schiphol is in minder dan vijf minuten te bereiken.

AMS Cargo Center I en II zijn in een JV ontwikkeld door Built to Build en Proptimize, ontworpen door Denc en gebouwd door Van der Heijden. Deka Immobilien heeft voor een van haar fondsen de objecten verworven. Cushman and Wakefield en Industrial Real Estate Partners zijn betrokken bij de verhuur.

www.amscargocenter.nl

Recent nieuws

Deel dit verhaal, kies uw platform!