Ontwikkelen voor de gebruiker

Wie om zich heen kijkt op Schiphol Logistics Park, ziet het Park per dag veranderen. Er is volop activiteit en bedrijvigheid. Op uitnodiging van Somerset Capital Partners, brengen we vandaag een bezoek aan het hoogwaardige distributiecentrum AMS01. We worden rondgeleid door Gerwin Vos, Partner van logistiek ontwikkelaar en belegger Somerset Capital Partners.

Hoogwaardig en duurzaam

“We bevinden ons nu voor fase C van de ontwikkeling AMS01”, wijst Gerwin Vos richting het complex. “Dit betreffen flexibele businessunits, waarmee wij kunnen voldoen aan de vraag naar distributieruimte in de directe nabijheid van Schiphol. De eerste unit van circa 3.900 m² is al verhuurd aan logistiek dienstverlener CTS Group. Wij bieden nog twee units aan van circa 5.800 m² en een unit van circa 3.900 m² totale oppervlakte met warehouse, mezzanine en kantoor.”

Wat meteen opvalt, is dat het distributiecentrum hoogwaardig is afgewerkt, waarbij ook het materiaalgebruik van de kantoorruimte in het oog springt. “We vinden het belangrijk dat huurders en gebruikers zich prettig voelen op de werkplek, er met plezier naar toe gaan. In het ontwerp van dit complex is specifiek gekeken naar daglichttoetreding en uitzicht op het groen van het Park. Het Park is prachtig in het groen gelegen, dit willen we de gebruikers laten ervaren, ook al is men binnen werkzaam. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij onze vastgoedontwikkelingen. Ook bij AMS01 hebben we daar gedurende de gehele ontwikkeling aandacht aan besteed, zo zijn er onlangs zonnepanelen op het dak geïnstalleerd.”

Kantoorruimte fase C met grote raampartijen en uitzicht op de Pudongweg en Interxion Datacenters.

Een gewilde locatie

Door de ontwikkeling van fase C speelt Somerset in op de behoefte aan klein- en grootschalige logistiek. “We zien dat Schiphol Logistics Park echt een gewilde locatie is gezien de centrale ligging voor luchtvracht georiënteerde dienstverleners. En met de realisatie van een nieuw busstation aan de overkant van het Park wordt de bereikbaarheid van Schiphol Logistics Park voor personeel dat per openbaar vervoer reist, steeds verder geoptimaliseerd.”

Loading docks met toegang tot de units.

Build-to-suit

We kijken uit het raam vanuit de bovenverdieping van het complex. Gerwin wijst ons op het tegenoverliggende terrein. “Naast de direct beschikbare units in dit complex, biedt Somerset Capital Partners in fase D van project AMS01 op Schiphol Logistics Park de mogelijkheid tot een build-to-suit ontwikkeling van circa 18.000 m². Een maatpak voor de toekomstige huurder. Hierbij werken we vanuit de doelstelling, volledig te voldoen aan de operationele en zakelijke behoeften van de klant.”

Uitzicht op fase D en Park Schiphol-Rijk vanuit fase C.

Met deze ontwikkelingen werken Somerset Capital Partners en Schiphol Logistics Park verder om Schiphol Logistics Park het grootste logistieke knooppunt van West-Europa te maken.

Kijk voor meer informatie op www.somerset.nl

Recent nieuws

Deel dit verhaal, kies uw platform!